6 Ara 2011

The Devil Wears Prada

Yazarı Lauren Weisberger i bir anda efsane haline getiren kitap, ki filmi de çekildi. Kitap başlı başına bir eğlence kaynağı. New York ta gazeteci olmak isteyen yeni mezun Andrea'nın şans eseri moda dergisi Rumway de işe girmesi ve diktatörden öte patronuna köleliği ana konu. Günlük koşuşturmacaları okurken siz yoruluyorsunuz ve filmde de çok iyi verilmiş bu koşuşturmaca. Oku-unut tarzı chic-lit denilen kitaplardan. Hatun edebiyatı diyebilirz sanırım :)  Fakat okuduktan sonra unutmak ne mümkün, çok, çok eğlenceli kesinlikle.
Ağır topları sona sakladım, filmindeki kadroyu duyunca bayılmayın sakın. Meryl Streep, Stanley Tucci, Anne Hathaway, Simon Baker (Mentalist dizisinin yıldızı-eğer izliyorsanız), Emily Blunt, Adrian Grenier....
Son olarak, filmi izlesem yeter olayına girmeyin, çünkü konu akışını ve sonu bayağı değiştirmişler filmde. Filmin bütünlüğü açısından güzel, kitaptan uyarlamalarım çoğunda olduğu gibi zıttırıktan olmamış. Kötü olmamış yani. Ama film kitabın yerine geçmez, hem okuyun hem izleyin. Anlatım açısından kitap çok iyi, ama oyunculuğuyla Meryl Streep bi basamak yukarı taşımış filmi.
Çok mu yazdım? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder